Hey! Ik ben Ellen,

een gedreven, empathisch en oprecht persoon met veel levenslust en een groot doorzettingsvermogen. Althans, dat is wat mijn vriendinnen over me zeggen.

In 2006 studeerde ik af als vroedvrouw aan de KHLim en in 2009 behaalde ik de master ‘Seksuologie’ aan de KULeuven. Daarna ben ik gestart in het St-Franciskusziekenhuis te Heusden, waar ik 6 jaar werkte als vroedvrouw op het verloskwartier en de kraamafdeling. Sinds 2014 combineer ik mijn job als vroedvrouw met het lesgeven aan studenten Vroedkunde binnen de UC Leuven Limburg. Ik maak sinds 2016 deel uit van het zelfstandige vroedvrouwenteam ‘Het Prille Begin’ (www.hetprillebegin.be). In 2017 behaalde ik mijn certificaat als postpartumconsulent bij Lieve Van Weddingen en in 2019 volgde ik de basisopleiding ACT, een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie, die ik toepas tijdens de coachsessies. In 2022 behaalde ik het certificaat als systemisch loopbaancoach bij Carecoaching en rondde ik de Me.Talentmanagement opleiding af waardoor ik zelfstandig terugkoppelgesprekken van de Me-scan kan voeren om talenten en belemmeringen in iemands leven sneller te kunnen analyseren.

Net als andere vrouwen, balanceer ik tussen de vele ‘rollen’ die ik vervul in ’t leven:

Vrouw van Kurt l Mama van Jakke & Pien l Seksuologe l Vroedvrouw l Coach l Collega van Lieve & Bianca (Vroedvrouwenpraktijk ‘Het Prille Begin’) l Docent/onderzoeker/collega @UCLL van… l Dochter van … l Kleindochter van… l BFF van… l Titi/Tantie/meter/… van… l Ex-collega van… l Ex-partner van … l Buur van… l Vriendin van… l …

Na een vrij relaxte kinder- en jeugdtijd, ben ik de balans even kwijtgeraakt door de introductie in de ‘volwassen’wereld zoals het mama worden, mijn scheiding, een nieuwe relatie, een carrièreswitch, …

Door de hulp van zoveel lieve mensen om me heen en ook goede professionals die me tools aanreikten om te kunnen gebruiken in het dagelijkse leven, heb ik na een hele poos terug evenwicht gevonden binnen deze vele ‘rollen’. Hierdoor sta ik terug steviger in mijn schoenen, weet ik terug wie ‘Ellen’ is en wat ‘Ellen’ wil…en dit geeft me rust.

Flow

Na het middelbaar onderwijs wist ik met zekerheid dat ik later ‘iets met mensen’ wou gaan doen. Ik wou mensen begeleiden, ondersteunen,…in situaties waar ze het nodig hadden. Ik startte met de opleiding ‘Vroedkunde’ omdat het me ook wel een uitdagende job leek owv de grote verantwoordelijkheid, de afwisseling en de onvoorspelbaarheid. Wat mij doorheen de jaren erg is gaan boeien is het belang van de band die je aangaat met de mensen, ongeacht of ze een kindje hebben gekregen, een kindje hebben verloren, een borstamputatie ondergaan of gewoon advies vragen rond anticonceptie,…. Ongeacht welke ingrijpende gebeurtenis mensen doormaken, positief of negatief, het is zo belangrijk om er voor de mensen te zijn op een échte, warme en positieve manier. Na deze mooie jaren van ervaringen opdoen, opleidingen volgen, kansen krijgen en nemen… binnen vele verschillende settings, is het nu tijd voor ‘Flow by Ellen’. Dat wat ik graag doe, dat wat mijn passie is, dat wil ik uitoefenen in mijn eigen vertrouwde omgeving.

Met Flow wil ik vrouwen empoweren om ze terug in hun kracht te zetten en moeilijke situaties in het leven met een nuchtere blik te bekijken. Samen kijken we op een afstand naar die situatie waarin ze struggelen. Ik help vrouwen op weg om op een andere manier naar de situatie te kijken. Ik geef haar tools mee om in de toekomst ook andere complexe situaties op deze positieve manier aan te pakken.

Aangezien we als vrouw een heleboel ‘rollen’ vervullen in ons leven, is het soms wel nodig om bij bepaalde situaties ook anderen, zoals de partner, te betrekken in de coaching sessies om een bepaald doel te kunnen bereiken.

Contacteer Ellen